nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Egyházak / Református / Lelkész oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2022
előre
Lelkész

ÖNÉLETRAJZ

Darányiné Csonka Valéria vagyok, jelenleg a Lábatlan-Nyergesújfalui Református Egyházközség lelkipásztora.

1961. november 16-án születtem Tatán. Gyermekkoromat a Komárom megyei Kocs községben töltöttem, ott konfirmáltam és ott végeztem el az általános iskolát is.

A tatai Eötvös József Gimnáziumban végeztem gimnáziumi tanulmányaimat, 1980-ban érettségiztem.

Érettségi után jelentkeztem a budapesti Református Teológiai Akadémiára, melyet kitűnő tanulmányi eredménnyel fejeztem be. 1985. augusztus 10-én kötöttem házasságot teológiai évfolyamtársammal, az esztergomi származású Darányi Sándorral. 1985-ben tettem le az első lelkészképesítő vizsgát, melynek megszerzése után első szolgálati helyünk a Somogy megyei Csököly község református gyülekezete, és a hozzátartozó szórványok voltak.

1986-ban az edinburgh-i New College-ban tölthettem el egy szemesztert a Skót Presbiteriánus Egyház ösztöndíjasaként.

1987-ben tettem le a második lelkészképesítő vizsgát, szintén kiváló eredménnyel.

1989-ben született Zsófia lányom Kaposvárott. (Jelenleg az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 12. osztályos angol szakos tanulója.)

1991-ben hallottuk meg azt, hogy a szülőföldünkhöz közel lévő Lábatlanon pályáztatás útján lelkészt keresnek. Gondoltuk, hogy megpályázzuk, mivel Somogy megyét sohasem tudtuk végleges szolgálati helyként tekinteni. 1991. augusztusában a Lábatlani Református Egyházközség választó közgyűlése egyhangúlag választott meg lelkipásztorának, azóta töltöm be itt a lelkipásztori tisztet.

1994-ben az Esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanító képző Főiskolán angol nyelvoktatói, kitüntetéses diplomát szereztem. Így pedagógiai végzettségemből kifolyólag óraadói tanárként is tevékenykedtem a 2005/2006. tanévig bezárólag.

Gyülekezeti lelkészként sok energiát fektettem műemléktemplomunk és a parókia felújításába, közösségünk összekovácsolásába. Remélem, az Úr Isten segítségével és az Ő kegyelméből továbbra is azért munkálkodhatom, hogy a lábatlani református gyülekezet fejlődjék, növekedjék és gyarapodjék lelkiekben, szellemiekben egyaránt.
 
 


[ 2008.01.01. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-